Henk de Wolff Sr. 87 jaar

Het is 17 november 1931, buiten is het zo'n 4 graden boven nul, weinig zon en de ongeveer 8 miljoenste inwoner van Nederland wordt in Rotterdam geboren, Henk de Wolff, zijn ouders Dirkje en Philippus zijn natuurlijk dolblij met de geboorte van hun eerste kind.

Het is een roerige tijd tussen de twee wereld oorlogen in. Er is weinig geld en goede vooruitzichten zijn er nauwelijks.

Gelukkig weet vader Philippus en moeder Dirkje zich staande te houden. Ik zou er een boek over kunnen schrijven zegt Henk zelf over de als kind meegemaakte 2e WO en dat geloof ik graag.

In de jaren 50, de tijd van de wederopbouw gaat het gelukkig weer de goede kant op. Er kan zelfs een auto aangeschaft worden, zij het een tweedehandsje, een Volkswagen kever. Henk werkt als tiener bij een poelier in Rotterdam en rijdt daar al met een vrachtwagen van Rotterdam naar Antwerpen. 

Als hij later uit het militaire dienst komt vind hij dan ook snel een baan als vrachtwagen chauffeur. Het verhaal over het vervoer van melasse is hierbij wel even het vermelden waard. Henk moest 's nachts een lading Melasse (stroop) lossen bij een loods, er was toen weinig verlichting maar de opdracht was duidelijk, slang uitrollen, luik openen, slang erin hangen, melasse lossen, luikje dicht en weer snel naar Rotterdam.

De volgende ochtend mocht Henk op kantoor komen uit te leggen waarom hij de melasse heeft gelost in het luik waar GRAAN was opgeslagen. U begrijpt nu in ieder geval hoe en wie de mueslireep heeft uitgevonden. Dit is maar één van de vele verhalen.

Henk heeft alle rijbewijzen op zak, wie kan dat tegenwoordig nog zeggen? Het zou ook niet te betalen zijn.

Als buschauffeur is hij met pensioen gegaan en nu 87 jaar na zijn geboorte rijdt hij nog steeds in zijn eigen autootje overal naartoe, welke afstand dan ook, hij draait er zijn hand niet voor om.

Je hebt chauffeurs en geboren chauffeurs, Henk de Wolff sr. behoort absoluut tot de laatste groep.